top of page
Oud

7è Festival de Música Antiga

La Vila Joiosa, del 26 de setembre al 9 d'octubre

         Ja tenim en marxa la 7a edició del festival de música antiga de la Vila Joiosa! La Vila del Joy celebra l’acord entre l’Ajuntament i la Parròquia, pel qual el nostre festival torna a l’Església de l’Assumpció, edifici d’estil gòtic català construït al segle XVI, escenari ideal per a gaudir de la sonoritat de les veus i els instruments històrics que acaronen les melodies d’aquells temps.

         El festival s’iniciarà el diumenge 26 de setembre amb el grup Música Trobada que dirigeix Francesc Valldecabres i que ens presentarà el programa «La dolça melodia» dedicat al 300 aniversari del naixement de Pasqual Fuentes Alcàsser. Aquest compositor nasqué a Aldaia l’any 1721, i el 1757 fou nomenat mestre de capella de la catedral de València. Les seus lamentacions destaquen per la gosadia harmònica, per la senzillesa formal i per l’assimilació del llenguatge italià a cavall del barroc i el classicisme.

         El diumenge 3 d’octubre tenim una de les propostes més innovadores que ens arriba des de Girona. La flautista Sara Parés, els acordions de Perepau Ximenis i les percussions i instruments orientals d'Àlex Guitart, ens proposen transitar entre les músiques tradicionals pròpies de l’Europa mediterrània i celta, l’orient mitjà, l’Índia, en relació amb les músiques «clàssiques» des del medieval fins al barroc. Travessem un pont entre la música antiga i el folc.

         La cloenda del festival tindrà lloc el dissabte 9 d’octubre amb el grup Lucentum XVI, commemorant el 450 aniversari de la mort de Francesc de Borja (Gandia, 1510 - Roma, 1572), així com el 350 aniversari de la seua canonització en 1671. Francesc fou IV duc de Gandia i virrei de Catalunya, ingressant més tard a l'orde jesuïta. En aquest concert es presentarà la Passió segons sant Mateu que

Ferran d’Aragó, virrei de València i duc de Calàbria, va encarregar al compositor flamenc Jan Nasco per a regalar-la a la Catedral de València. A més, s’interpretaran músiques que acompanyaren la vida dels seus predecessors Borja, els papes Calixt III i Alexandre VI. 

bottom of page