top of page
Oud

8é Festival de Música Antiga

La Vila Joiosa, del 17 de setembre al 9 d'octubre 2022

          El Festival de Música Antiga «La Vila del Joy» presenta la seua 8a edició amb la programació més ambiciosa de les que fins ara s’han celebrat. L’Església de l’Assumpció de La Vila Joiosa, edifici del gòtic català del segle XVI, serà altaveu d’exquisides propostes d’alguns dels músics més en voga, com són la violinista Amandine Beyer, el contratenor Xavier Sabata, l’especialista en música sufí Ali Keeler, el cornetista Gebhard David, el clavecinista Dani Espasa, o l’especialista en llaüts orientals Efrén López.

           El concert d’obertura tindrà lloc el dissabte 17 de setembre en el que podrem gaudir de l’exquisida veu d’Èlia Casanova, una de les sopranos valencianes més internacional en el terreny de la música antiga. Èlia, junt al grup LUCENTUM XVI, interpretaran un programa dedicat a la presència femenina en la música dels segles XV, XVI i XVII, amb un recull de polifonia provinent dels cançoners de Barcelona, Palau, Montecassino i Colombina, combinades amb precioses àries de dues excel·lents compositores del primer barroc, com van ser Francesca Caccini i Barbara Strozzi.

            El dissabte 24 de setembre serà el torn del concert de la violinista francesa Amandine Beyer i el seu grup GLI INCOGNITI. Amandine és una referència en la interpretació del repertori barroc per a violí, amb treballs discogràfics premiats repetidament, i actuacions pels quatre cantons del món. Acompanyada de la italiana Anna Fontana al clavecí i la viola de gamba del gallec Baldomero Barciela, ens mostraran un conjunt d’exquisides sonates i concerts de l'estil «touchant» de François Couperin, Jean-Philippe Rameau i Jacques Champion de Chambonnières, al costat d'altres francesos, però d'influència italiana, com van ser Jean-Féry Rebel i Jean-Marie Leclair. 

            El dissabte 1 d’octubre assistirem a l’estrena de la gira internacional del programa «inVISIBILI» del contratenor Xavier Sabata i l’orquestra barroca VESPRES D’ARNADÍ sota la direcció del clavecinista Dani Espasa. La gira d’aquesta conjunt seguirà en el prestigiós Wigmore Hall de Londres, al qual seguiran concerts a Salamanca, Madrid, Sevilla i Barcelona. Aquest programa reuneix un conjunt d’àries i simfonies d’autors barrocs com Giacomelli, Porta, Gasparini, Bononcini o Pollarolo, que han quedat invisibilitzats pels més coneguts Händel, Bach o Vivaldi.

 

             El concert de cloenda del diumenge 9 d'octubre, diada valenciana, estarà protagonitzat pel grup Al FIRDAUS ENSEMBLE. Aquest conjunt dirigit per Ali Keeler, està especialitzat en música andalusí i sufí, i està format per músics d'origen marroquí, anglés i veneçolà. En aquest concert comptaran amb la col·laboració del llaudista valencià Efrén López, i ens mostraran versos musicats d’Al-Russafí i altres poetes del Xarq Al-Andalus, o el que és el mateix, la València precristiana que el rei Jaume I es va trobar el la seua conquesta del 9 d’octubre de 1238.

bottom of page