top of page

La Vila del Joy 2023
9é Festival de Música Antiga

La Vila Joiosa, del 22 de setembre al 9 d'octubre 2023

    La 9a edició del Festival de Música Antiga «La Vila del Joy» presenta una programació ben variada i atractiva que recorre sonoritats medievals, renaixentistes, barroques, clàssiques i, per primera vegada, del primer romanticisme, tot amb instruments d’època. L’Església de Santa Maria (i Asumpció) de La Vila Joiosa, temple gòtic reconstruit al segle XVI, serà escenari de quatre propostes musicals d’alt nivell que reuneixen músics de reconegut prestigi en el camp de la música antiga, com són les cantants Ruth Rosique, Belén Roig i Adriana Mayer, el jove violinista ucraïnés Vadym Makarenko, el guitarrista Rubén Parejo, el clavecinista Dani Espasa o el percussionista Pere Olivé, entre d’altres.


    El festival s’iniciarà el DIVENDRES 22 de setembre amb un concert del grup de percussió històrica Arbeau Project liderat per Pere Olivé, un dels músics més sol·licitat per les formacions de prestigi arreu d’Europa. Ens presenten el programa Batteries de Tambours fent un recorregut de músiques medievals, renaixentistes, barroques i de l’actualitat, amb una mirada que recull la tradició de les diferents cultures de la Mediterrània.

 

    El DIVENDRES 29 de setembre les sopranos Ruth Rosique i Belén Roig junt al grup Harmonia del Parnàs que dirigeix Marian Rosa Montagut, ens presentaran un programa de celebració del 350 aniversari del naixement a Artà (Mallorca) d’Antoni Lliteres, un dels millors compositors de música escènica de la primera meitat del segle XVIII. Junt a obres del mallorquí, sentirem d’altres dels aragonesos José de Nebra i Antonio Ripa, i dels valencians Francisco Hernández y Llana, Pasqual Fuentes i Vicent Martín i Soler.

 

    I després de l’èxit en l’edició anterior, el DIVENDRES 6 d’octubre tornarem a delectar-nos amb l’orquestra barroca Vespres d’Arnadí. En aquesta ocasió ens presentaran concerts per a instruments solistes de Johann Sebastian Bach, com són el concert en La major per a clavicèmbal que tindrà al director del grup Dani Espasa com a solista, el doble concert per a oboè i violí protagonitzat per Pere Saragossa i el jove rus Vadym Makarenko, i el 5é concert de Brandenburg amb Marina Durany al traverso i els esmentats solistes del violí i el clavicèmbal. 

    I com cada any, el concert de cloenda serà el DILLUNS 9 d'octubre amb un projecte de recuperació de l’obra del valencià Josep Melcior Gomis. El programa Hôtel Favart ens permetrà entomar, per primera vegada al nostre festival, música del romanticisme feta amb instruments d’època. La música de Gomis té molts registres expressius i és d’una gran inspiració lírica, plasmant una part del patrimoni romàntic valencià. Junt a Gomis, podrem escoltar obres de Giacomo Rossini, Ferdinando Carulli i Manuel Garcia interpretades per la mezzosoprano Adriana Mayer, la guitarra romàntica de Rubén Parejo, el fortepiano de Carles Budó i les percussions de Pere Olivé.

bottom of page