top of page
Imagen 1_edited_edited.png

La Vila del Joy 2022
8é Festival de Música Antiga

La Vila Joiosa, del 17 de setembre al 9 d'octubre 2022

El Festival de Música Antiga «La Vila del Joy» presenta la seua 8a edició amb la programació més ambiciosa de les que fins ara s’han celebrat. L’Església de l’Assumpció de la Vila Joiosa, edifici del gòtic català del segle XVI, serà altaveu d’exquisides propostes d’alguns dels músics més en voga en l’escena mundial, com són la violinista Amandine Beyer, el clavecinista Dani Espasa, el contratenor Xavier Sabata, l’especialista en música sufí Ali Keeler, el cornetista Gebhard David o l’especialista en llaüts de la mediterrània oriental Efrén López.

El concert d’obertura tindrà lloc el dissabte 17 de setembre en el que podrem sentir a la soprano Èlia Casanova, junt al grup renaixentista LUCENTUM XVI. Interpretaran el programa Dolcissimi respiri, dedicat a la presència femenina en la música dels segles XV, XVI i XVII. Després d’una selecció de polifonia renaixentista dels cançoners de Barcelona, Palau, Montecassino i Colombina, arribarem al segle XVII amb dues excel·lents compositores del primer barroc, com van ser Francesca Caccini i Barbara Strozzi.

El dissabte 24 de setembre serà el torn del concert de la violinista francesa Amandine Beyer i el seu grup  GLI INCOGNITI. Amandine és una referència en la interpretació del repertori barroc per a violí, amb treballs discogràfics premiats repetidament, i actuacions pels quatre cantons del món. Acompanyada de la italiana Anna Fontana al clavecí i la viola de gamba del gallec Baldomero Barciela, ens mostraran un conjunt d’exquisides sonates i concerts de l'estil «touchant» de François Couperin, Jean-Philippe Rameau i Jacques Champion de Chambonnières, al costat d'altres francesos, però d'influència italiana, com van ser Jean-Féry Rebel i Jean-Marie Leclair.

El dissabte 1 d’octubre assistirem a l’estrena de la gira internacional del programa «inVISIBILI» del contratenor Xavier Sabata i l’orquestra barroca VESPRES D’ARNADÍ sota la direcció del clavecinista Dani Espasa. La gira d’aquesta conjunt seguirà en el prestigiós Wigmore Hall de Londres, al qual seguiran concerts a Salamanca, Madrid, Sevilla i Barcelona. Aquest programa reuneix un conjunt d’àries i simfonies d’autors barrocs com Giacomelli, Porta, Gasparini, Bononcini o Pollarolo, que han quedat invisibilitzats pels més coneguts Händel, Bach o Vivaldi.

      

El concert de cloenda del diumenge 9 d'octubre, diada valenciana, estarà protagonitzat pel grup Al FIRDAUS ENSEMBLE. Aquest conjunt dirigit per Ali Keeler, està especialitzat en música andalusí i sufí, i tot i tenir la seu a la ciutat de Granada, està format per músics d'origen marroquí, anglés i veneçolà. En aquest concert comptaran amb la col·laboració del llaudista valencià Efrén López, i ens mostraran versos musicats d’Al-Russafí i altres poetes del Xarq Al-Andalus, o el que és el mateix, la València precristiana que el rei Jaume I es va trobar quan va fer l’entrada oficial el dia 9 d’octubre de 1238.

bottom of page