top of page

Dissabte 17 de  setembre, 19h

Pepi Lloret & Lucentum XVI : Dolcissimi respiri

Dissabte 17 de  setembre, 19h

Pepi Lloret & Lucentum XVI : Dolcissimi respiri

Divendres 22 de setembre, 20:30h

arbeau project
batterie de tambours

arbeau_project 11 còpia.jpg

Pere Olivé, pandero, carrilló de campanes, riq, redoblant, castanyoles, pandereta i timbals barrocs i direcció.

 

Onofre Serer, pandero, saltiri, redoblant, castanyoles, timbals barrocs i pandereta

​

Marc Vall, pandereta, riq, redoblant, castanyoles i pandero

 

Albert López, darbuka, pandereta, redoblant i castanyoles

 

Josep Mateu, organetto, clavicèmbal i viola de roda

​

PROGRAMA

​

Batteries de tambours
Un viatge musical des de l’edat mitjana fins als nostres dies

​

West Naima, Hossam Ramzi (1953-2019)

Inperayritz de la ciutat joyosa, Llibre Vermell de Montserrat (s.XIV)

 

La Bionda treçça, Francesco Landini (1325-1397)
 

Mariam Matrem, Llibre Vermell de Montserrat (s.XIV)
 

Mirage, Norman Scott Robinson (s.XX)
 

Batteries de tambours, Jean Baptiste Lully (1632-1687) - germans Philidor (s.XVII)
 

Fandango, anònim basc (s.XVIII)
 

Sonata en la major K113, Domenico Scarlatti (1685-1757)
 

Variacions sobre un tema de Johann Ernst Altenburg (1734-1801), Ben Harms (s.XX)
 

Marche des timballes, germans Philidor (s.XVII)
 

Bufons, Pere Olivé (1979)

NOTES al PROGRAMA

​

Batteries de Tambours és una peça del ballarí, coreògraf i compositor francés d’origen italià Jean-Baptiste Lully, que dóna títol a aquest programa de concert. Les dues nacions de Lully, França i Itàlia, durant el segle XVII van ser centres irradiants de modes que van influir en l’art de les corts de tots els racons d’Europa i les seues colònies. Les Batteries de Tambours de Lully, per tant, estan al centre en l’espai i el temps (s.XVII) del viatge musical que ens proposa el quartet de percussionistes d’Arbeau Project i el teclista Josep Mateu, recorrent els monestirs medievals, les corts renaixentistes i barroques, així com els teatres i auditoris dels nostres temps. 

 

 

arbeau_project 25 còpia.jpg

PERE OLIVÉ, direcció 
 

El percussionista Pere Olivé que recull la frescor de la tradició musical oral del seu país i l'academicisme de la percussió clàssica. Es llicencia en percussió històrica i música tradicional catalana a l'ESMUC, on ha estudiat amb Pedro Estevan. Amplia la seva formació a l’Schola Cantorum Basilensis (Suïsa). Pel que fa a l'activitat professional, combina la docència com a percussionista repertorista del departament de música tradicional de l’ESMUC amb la vida d'intèrpret, formant part dels grups Quintet Montsant, Tañer, Cobla Catalana dels Sons Essencials, So Nat Grallers de Tarragona  i Lucentum XVI. Col·labora habitualment amb formacions de renom internacional com Le Poème harmonique, Ensemble Correspondances, La Grande Chapelle, Forma Antiqva Vespres d’Arnadí, Concerto 1700, Hespèrion XXI i Le Concert des Nations. Ha enregistrat una trentena de CDs que van des de la música tradicional i antiga a la música contemporània.

​

ARBEAU PROJECT

​

El grup Arbeau Project que dirigeix Pere Olivé, és un quartet de percussionistes que han fet dels seus instruments “històrics” les eines per a expressar-se al segle XXI. Els seus membres han estat deixebles del mestre Pedro Estevan, qui ha aportat una visió fresca i desenfadada a l’hora d’acompanyar els repertoris medievals, renaixentistes i barrocs. El grup aborda repertoris anteriors al S.XIX on les percussions hi tenen un paper predominant, com també repertoris actuals provinents de les tradicions populars veïnes de la mediterrània, on molts dels seus instrument de percussió están estretament enllaçats amb els instruments de la percussió històrica.

​

bottom of page